Jyrki Saario DEFENDO


DEFENDO är ett europeiskt självförsvarsystem som har utvecklats av Jyrki Saario. Det är baserat på de mest effektiva metoderna från de olika kampsystem som han har tränat genom sina över 40år inom kamp- och självförsvarsträning. Målet är att system ska vara enkelt och realistiskt och erbjuda effektiva självförsvarslösningar till den som är villig att träna hårt för att lära sig.


LESS IS MORE


DEFENDO ger effektivitet genom enkelhet. Systemet är lätt att lära sig eftersom det innehåller en liten mängd tekniker samtidigt som man löser ett stort antal självförsvarsproblem och situationer som kan uppstå. Ju färre tekniker det finns att lära sig, desto större antal repetitioner per teknik hinner man göra och det leder till att man kan göra intuitiva handlingar i mycket stressfyllda situationer, som självförsvarssituationer är. I Defendo lär vi också ut mentala strategier för hur man använder känslor som stress och rädsla för att överleva och hur man kan kontrollera sådan känslor för att undvika panik.


Genom åren har Jyrki utvecklat de effektiva teknikerna (baserat på Fairbairn och Sykes arbete bland annat) och tagit bort onödiga eller osäkra lösningar. Resultatet är en uppsättning tekniker som fungerar även i en stressig hotsituation där livet hänger på att de lyckas. Samtidigt har han skapat ett pedagogiskt system i världsklass för att på bästa sätt lära ut teknikerna. Detta är anledningen till att Defendo anses vara ett av de mest realistiska, genomarbetade och bästa självförsvarssystemen i


Classic KRAV MAGA


KRAV MAGA är den officiella självförsvars metoden för israeliska försvarsmakten, säkerhetsstyrkorna och polisen. Förutom slag och sparkar, innehåller den avskiljningar från olika grepp, såväl som försvar mot angripare med vapen.

KRAV MAGAs tekniker är mycket enkla eftersom det har utformats för att skapa en fungerande självförsvarsmetod som är lätt att lära sig. Teknikerna är baserade på mänskliga naturliga reaktioner.


Enkelhet vinner i längden och att få fungerande tekniker är mycket bättre än en stor mängd tekniker som tar lång tid att lära sig, detta gäller både Defendo & Krav Maga som bägge är begränsade till en bråkdel tekniker jämfört med många andra självförsvar och kampsport system.