KONTAKTA OSS

OM OSS

Fighting Fit Defendo & Krav Maga klubb grundades 2017 under namnet Defendo Stockholm IF och har sedan grundandet arbetat för att erbjuda de högst ansedda systemen för självförsvar som kan erbjudas. För att kvalificera som ett bra system som måste det vara relativt lättlärt, effektivt, fungerande, realistiskt och vid behov brutalt men framför allt måste det vara roligt att träna.

Det ska gå att ta till sig hela systemet under den tid man tränar vilket vi inser att dom allra flesta gör en ganska begränsad del av sin tid, det är därför viktigt att systemet inte innehåller fler tekniker än nödvändigt för att möjliggöra många repetitioner under en kort tid. De system som vi anser klara av att leverera detta är Defendo och Krav Maga. bägge är system som testats oräknerliga gånger i verkliga förhållanden och bägge stödjer sig på forskning om hur vi reagerar under påverkan av stress, rädlsa och adrenalin.


Vi har mångårig erfarenhet av ett flertal traditionella kampsporter och älskar alla stlilar men vi vet också att det finns ett gap mellan de tekniker som tränas i mer traditionella arter och vad som fungerar i verkligheten.


I vårt samhälle är det inte bara eventuellt våld vi behöver skydda oss ifrån utan även stillasittande, sjukdomar och åldrande.

Vi har valt namnet Fighting Fit för att poängtera det viktiga med att vara i god form. Att bli eller vara vältränad kan med stöd i forskning anses vara det absolut bästa sättet att skydda oss från ett stort antal samhällssjukdomar och därför är fysisk träning en naturlig del av vårt träningsupplägg.